Component Connections constraints Flipping at Random!?

Discussion in 'Pro/Engineer & Creo Elements/Pro' started by XNP, Apr 9, 2004.

  1. XNP

    XNP Guest

    This usually happens when I use the repeat function, but I see on many of my
    connections that the direction flips by itself from it's original position.
    To get it back to its original orientation, I can do a refresh, but that
    only works
    sometimes, what works all the time though is to just to open up the redefine
    component dialogue in assembly
    mode, just opening it up does a refresh and sets the direction back to it's
    original orientation. This gets really annoying because I'm working on
    hydraulic excavator for a school project and the amount of connections
    really slows down design into a snails pace, every time I try to re-orient a
    flipped part, I have to wait while Pro-E checks all the connections, which
    takes about 10-15 seconds on my system. So does anybody know the possible
    reasons why connections (like pin) keep flipping over and over again, even
    though when I open them up in the
    redefine dialogue they orient just fine.

    Thanks
     
    XNP, Apr 9, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. XNP

    David Janes Guest

    :
    : This usually happens when I use the repeat function, but I see on many of my
    : connections that the direction flips by itself from it's original position.
    : To get it back to its original orientation, I can do a refresh, but that
    : only works
    : sometimes, what works all the time though is to just to open up the redefine
    : component dialogue in assembly
    : mode, just opening it up does a refresh and sets the direction back to it's
    : original orientation. This gets really annoying because I'm working on
    : hydraulic excavator for a school project and the amount of connections
    : really slows down design into a snails pace, every time I try to re-orient a
    : flipped part, I have to wait while Pro-E checks all the connections, which
    : takes about 10-15 seconds on my system. So does anybody know the possible
    : reasons why connections (like pin) keep flipping over and over again, even
    : though when I open them up in the redefine dialogue they orient just fine.

    Bug in the software? Seems that if, when you originally make the connections, you
    deliberately do the flip direction (and back, if necessary), it stays connected
    and oriented properly. Seems something gets set that doesn't get set with the
    default. There's no 'official' reason why you'd have to do this, but it seems to
    work.

    David Janes
     
    David Janes, Apr 9, 2004
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.